EdetHus har flyttat till nya lokaler i samma hus, närmare bestämt Rexels gamla kontor. Anledningen är att man vuxit ur sin kostym.

– Dels har vi centraliserat vår verksamhet så att all personal utgår från kontoret, vilket gjorde att det redan var lite trångt. Men dessutom har vår tekniska förvaltning växt rent personalmässigt, och även om de är ute på fältet en hel del så är det många olika administrativa och tekniska uppgifter som de behöver göra på kontoret. I de gamla lokalerna fanns inga lediga utrymmen kvar över huvudtaget, berättar VD Lars Wijkmark.

Nu får dessutom EdetHus en riktig reception, liksom gott om plats för fem arbetsstationer där personal när som helst kan göra egna personalärenden, sköta beställningar och liknande.

EdetHus gamla lokal ska hyras ut i sin helhet, men Lars Wijkmark konstaterar att marknaden just nu är trög när det gäller den typen av  kontor. I EdetHus nya lokal finns däremot en hel del lediga utrymmen som ska hyras ut som kontorshotell. Utvecklingen går nämligen mot mer flexibla kontors- och arbetsformer, något som särskilt märkts efter pandemin då många upptäckt fördelarna med att arbeta på distans.

– Däremot tror jag folk är ganska trötta på att sitta hemma vid köksbordet och jobba, och då är ett kontorshotell perfekt. Hos oss kan man hyra ett kontor på 14 kvadrat, med tillgång till pentry, fikarum, matsal, gym och andra gemensamhetsutrymmen. För någon som till exempel bor i Lilla Edet, Trollhättan eller andra närliggande orter kan ett distanskontor här vara precis vad man behöver, inom rimligt avstånd. Så får man den arbetsro och bekvämlighet man behöver de dagar man inte är på sin vanliga arbetsplats.

(Bild nedan: Förvaltningsassistent Leila Berjaoui, uthyrningsansvarig Agneta Johansson och VD Lars Wijkmark utanför EdetHus nya kontorslokaler i Göta)