Bubbel, snittar – och självklart var även röda mattan utrullad! Igår kväll bjöd EdetHus alla sina hyresgäster på premiären av filmen ”Britt-Marie var här”. Omkring 160 personer kom till Folkets Hus för att mingla och se filmatiseringen efter ännu en av Fredrik Backmans succéböcker. Filmen har flera scener som är inspelade i Lilla Edet, bland annat på Lödöse Varv och i Göta, och EdetHus har varit behjälpliga under filminspelningen.

– Då kändes det också naturligt att bjuda alla våra hyresgäster på filmpremiären här i Folkets Hus, sa EdetHus VD Lars Wijkmark som kvällen till ära hade röd fluga.

Många besökare hade bänkat sig vid borden när de väl försett sig av dryck och tilltugg. Vid ett av dem satt hela tre generationer EdetHus-bor:

– Extra roligt att vi blev bjudna på det här viset. Ska bli spännande att se filmen – jag tyckte väldigt mycket om ”En man som heter Ove”, säger Sussie Andreasson, medan sonen Adam Jassim flikar in:

– Jag tyckte den var rolig, men mamma grät också.

Kommunstyrelsens ordförande Julia Färjhage drack cider tillsammans med partikollegan Carina Andersson och moderatpolitikern Camilla Olofsson, och de konstaterade att vår natursköna kommun uppenbarligen är populär i filmbranschen.

– Och det här initiativet från EdetHus är väldigt roligt – det blir lite fest en helt vanlig torsdag, det kan vi alla behöva, sa Julia Färjhage.

Solveig Ekdahl bor i Sadelmakaregården och har tagit med sig väninnan Mary Lagergren.

– Det var en rolig överraskning att vi fick den här inbjudan, vi har jättetrevligt, sa Solveig och fick medhåll av bordskamraterna. Ulf Wetterlund (Fp) hade med sig sin fru Bibbi och såg fram emot kvällens film:

– ”En man som heter Ove” var både en fantastisk bok och film, med mycket igenkänning. Det ska bli spännande att se hur man lyckats denna gång!