Nu har boken ARTSCAPE SAGA landat hos oss i Lilla Edet. Det vill vi fira tillsammans med dig på en boksläppsfest! Lördag 19 oktober är du välkommen till biblioteket, där det bland annat bjuds på målarvägg för barn, fotoutställning, utlottning av boken och såklart bubbel och snacks. Och vi på EdetHus kommer självklart att vara på plats!

Under tre sommarveckor genomförde Artscape det hittills största skandinaviska projektet inom gatukonst någonsin. De bjöd in svenska och internationella konstnärer att skapa storskaliga väggmålningar runt om i vår region, samtliga inspirerade av klassiska folksagor.

Folksagor och konstverk samlade i en bok

Konstverken som skapades under projektet och folksagorna som inspirerat dem har nu förevigats i en tryckt bok. Boken innehåller folksagorna illustrerade med foton av de tillhörande konstverken – en 113 sidor lång litterär och konstnärlig resa genom världens många olika uttryck och kulturer.

Välkommen till boksläppsfest

Lördag 19 oktober mellan klockan 11-13 är du välkommen till biblioteket för att fira. Du får lyssna till fastighetsägarna och ansvariga i kommunen för projektet berätta om sina tankar kring arbetet och resultatet.

Det blir även graffittivägg för barnen där alla som deltar får en liten gåva, en klottervägg för vuxna att skriva ner sina egna tankar om projektet, fotoutställning med alla 34 konstverk från projektet. Missa inte heller chansen att vinna ditt alldeles egna exemplar av boken!

Hållpunkter under dagen

  • Kl. 11. Dörrarna öppnas
  • Kl. 11:45 Öppningstal av Anna Svensson, kultursamordnare
  • Kl. 12 Agneta Johansson EdetHus AB, Ole Kelleby/Kellebys fastigheter och Anna Svensson, kultursamordnare berättar och pratar om projektet i sin helhet. Möjlighet att ställa frågor.
  • Kl. 12.30 Utlottning av 20 böcker till alla besökare
  • Kl. 13 Guidning av Michelle Winkel till väggmålningarna

Guidad tur

Festen avslutas med en guidad vandring med Michelle Winkel som berättar om målningarna och dess folksagor. Tänk på att ta med dig varma kläder och eventuellt ett paraply om du vill följa med på guidningen. Det är ett begränsat antal platser, säkra din plats genom att anmäla dig vi länken, anmälan.

Varmt välkomna!