Efter tio år som VD på EdetHus går Lars Wijkmark vidare mot nya yrkesutmaningar i Trollhättan.

Lars Wijkmark hade för avsikt att jobba kvar på EdetHus fram till sommaren 2023 för att därefter gå i pension. Men nu blir det ytterligare några yrkesår innan pensionärslivet, eftersom han till hösten tillträder som VD på Lundqvist Byggförvaltning i Trollhättan.

– Jag fick ett roligt erbjudande som var svårt att tacka nej till. På Lundqvist ska jag leda arbetet med att utveckla och digitalisera deras förvaltning. Det är utmaning många liknande står inför, bland annat med tanke på den snabba tekniska utvecklingen i branschen, säger han.

Lundqvist är ett mindre bolag som äger 1100 lägenheter och ägs av en stiftelse som bildades för att hjälpa äldre och behövande i Trollhättans stad. En uppgift som bolaget alltså fortfarande har, vilket också gör det extra spännande att arbeta med, tycker Lars Wijkmark. Men han ser tillbaka på sina år på EdetHus med glädje: 

– De senaste tio åren har jag haft förmånen att få vara en del av EdetHus framtidsresa. Efter att motorvägen och järnvägen stod klar expanderade Lilla Edets kommun kraftigt, vilket var oerhört roligt att få vara med om, men det innebar också en stor utmaning för EdetHus som bolag. Jag törs säga att vi tillsammans klarat den utmaningen galant, och att den utvecklingen kommer att fortsätta.

Att nu ta beslutet att gå vidare mot nya arbetsuppgifter har inte varit lätt, eftersom han trivs alldeles förträffligt med sina arbetsuppgifter, med sina medarbetare och styrelsen.

– Men efter tio år på EdetHus tycker jag också att det är tid att lämna över rollen till en ny förmåga.

Lars Wijkmarks sista arbetsdag blir den 23 augusti.