Lokalguidens mässa ”Nylokal” anordnas en gång per år i Stockholm, Göteborg och Malmö. I fredags deltog EdetHus på mässan i Göteborg, och fick tillfälle att visa upp sina lokaler och Lilla Edets fördelaktiga läge.

– Vi var den enda deltagaren som inte kom från Göteborg, vilket gjorde att folk fick upp ögonen för Lilla Edets möjligheter. Att vi finns bara 40 minuter bort var något som flera blev förvånade över, säger VD Lars Wijkmark, som hade med sig kollegorna Agneta Johansson och Leila Berjaoui.

Han konstaterar att företag idag inte nödvändigtvis behöver ha all kompetens på samma ort som man verkar:

– Ett företag i Strömstad kan ha en anställd i Lilla Edet som jobbar på distans, och kanske komma till kontoret två-tre gånger i månaden. EdetHus kontorshotell i Göta är då en perfekt arbetsplats om man inte vill jobba från köksbordet hemma.

EdetHus fick även tillfälle att presentera sitt kommande byggprojekt på Hercules-området, där man kommer att uppföra ett antal mindre industrilokaler på 100 kvadratmeter.

– Det formatet är perfekt för exempelvis lager eller en mindre industri av något slag. Vi har en stor efterfrågan på den typen av lokaler, säger Leila Berjaoui, förvaltningsassistent på EdetHus.

Projektet på Hercules beräknas komma igång under andra halvan av 2022.