Färgburken vill utöka sitt sortiment och flyttar därför från centrum till större lokaler Hercules-området.

– Vår verksamhet växer och vi har större möjligheter lokalmässigt på Hercules. Dessutom tror vi att en butik kan ge området ett lyft och dra dit andra verksamheter, säger Richard Cander på Cander Bemanning.

Mitt under pandemin startade Richard och Jonna Cander företaget, som sedan dess växer så det knakar. Hösten 2021 tog man också över butiken Färgburken, där man utökat sortimentet till att omfatta bland annat pyssel- och konstnärsmaterial liksom presentartiklar.

– Vi har även tagit in nya typer av färger som är populära, som linoljefärger och miljövänliga färger. Kakel och klinker är också något vi tittar på, och därför behöver vi större lokaler, säger Jonna Cander.

Richard Cander konstaterar att det känns bra med en affärsverksamhet som har flera ben att stå på. Cander Bemanning har idag en lokal på Herculesområdet med 15 heltidsanställda och efterfrågan på deras tjänster bara växer, bland annat från bostadsrättsföreningar som behöver hjälp med fastighetsskötsel. Att Canders också tog över färgaffären när den tidigare ägaren gick i pension, var dels för att man kände att Lilla Edet fortsatt behöver en sådan butik. Men man såg också en affärsmöjlighet som gick att utveckla. Dock har inte färgförsäljningen gått jättebra under de senaste månaderna, mycket på grund av inflationen, höga räntor och energipriser som gör folk mer ekonomiskt försiktiga.

– Men vi tänker att vi vill satsa oss ur den kris som är just nu, för att vara redo när de dåliga tiderna vänder. Då behöver vi utöka verksamheten och sortimentet. Maskin- och verktygsuthyrning är något vi också tänker satsa på, för där finns stor efterfrågan och det närmaste vi har finns i Trollhättan.

Cander Bemanning har haft en dialog med EdetHus för att få tillgång till fler lokaler på Hercules utöver den yta man redan hyr idag. Samtidigt har EdetHus sin verkstad och samlingsplats för fastighetsvärdarna i en annan del av den byggnad som Cander hyr.

– Vi vill gärna ha vår personal på samma plats, och när Göta Bruks lokaler bredvid huvudkontoret blev lediga, bestämde vi oss för att flytta vår verkstad och personal dit istället. Det frigör nya ytor så att näringslivet kan expandera, vilket vi tycker är både roligt och viktigt, säger EdetHus VD Sanny Mattelin.

Cander Bemanning kommer nu att få 150 kvadratmeter till, medan Färgburken tar 250 kvadratmeter i anspråk inklusive utrymme för maskin- och verktygsuthyrning. För butikens räkning behöver man också göra vissa lokalanpassningar, där skyltfönster ut mot Göteborgsvägen är en viktig del liksom parkeringsplatser och en uppsnyggad utomhusmiljö med tydlig skyltning.

– Hercules har stor potential, men behöver ett lyft så att det blir en plats med liv och rörelse istället för ett industriområde. Med en stor butik kan vi även locka dit andra verksamheter och bli ett bra komplement till Wäxthuset, och på det viset hjälper vi ju varandra.

Jonna Cander hoppas att Färgburken kan öppna på Hercules till sommarsäsongen – eventuellt redan till påsk.

– Däremot har vi inte bestämt datum ännu för när vi börjar med maskin- och verktygsuthyrningen.

För EdetHus del kommer man att fortsätta arbetet med upprustning och uppfräschning av Hercules.

– Dels är det viktigt för att området ska fortsätta vara ett levande entreprenörscentrum, men också för att det ska bli en mer representativ del av den södra infarten till Lilla Edet, avslutar Sanny Mattelin.

(Bild nedan: Cander Bemanning kommer att ta över de lokaler som EdetHus fram till nu använt som verkstad och bas för fastighetsvärdarna)