Veckan innan påsk slog Färgburken upp portarna på Hercules-området, något som varit efterlängtat både för kunder och ägare.

– Det var jätteroligt att få öppna, och vi har fått en massa positiva reaktioner från Lilla Edet-borna, säger Jonna Cander som äger butiken tillsammans med maken Richard.

Den nya lokalen på Hercules är nästan tre gånger så stor som den gamla butiken i Lilla Edets centrum, och här ryms nu förutom mer färg och tapeter även ett utökat sortiment av pyssel- och konstnärsmaterial, leksaker, inredning och presentartiklar.

– Extra roligt är att vi nu med de större lokalerna kunnat ta in mycket mer av Falu Rödfärgs sortiment av linoljebaserad färg, som tilltalar många eftersom de färgerna har en mer matt finish men också är mer miljövänliga, säger Jonna Cander.

En webbshop är under uppbyggnad, med största syftet att kunna erbjuda Lilla Edet-borna en prisjämförelse innan man bestämmer sig för att åka till någon av de stora byggvaruhusen.

– Vi vill att Edet-borna ska veta att de kan få tag på exempelvis färg och tapeter på hemmaplan, och att det inte alls behöver bli så mycket dyrare än att åka till Bauhaus eller Byggmax, säger Richard Cander.

Under sommaren hoppas man även kunna dra igång maskinuthyrningen. Dels kommer man att hyra ut egna maskiner från Cander Fastighetsservice, men även samarbeta med andra företag i området som har maskiner som inte alltid nyttjas, och som kan hyras ut istället. Efterfrågan är stor, och närmaste maskinuthyrning finns i Trollhättan konstaterar Richard Cander:

– Folk frågar flera alltifrån tapetbord till skylift, vilket vi också kommer att kunna erbjuda.

Sanny Mattelin, VD på AB EdetHus, är imponerad över hur fin den nya affärslokalen blivit under Jonnas och Richards kreativa händer, och konstaterar att Färgburken är ett väldigt bra startskott för att utveckla Hercules till en attraktivt verksamhetsområde.

– Den här platsen är dessutom porten till Lilla Edet, och nu finns det ännu fler anledningar för folk att svänga av här, avslutar Sanny Mattelin.