Båda är från Lödöse och gillar problemlösning. Möt Andreas och Jonathan, våra nya fastighetsvärdar!

Andreas Nyström har de senaste åren arbetat som rörläggare på Edet Rör, men kände att det var dags för något nytt.

– Jag ville bredda mig och även syssla mer med drift och fastigheter, och då kändes tjänsten på EdetHus lockande, säger han.

Andreas är fastighetsvärd med inriktning VVS, och ingår i EdetHus driftgrupp. En skillnad mot arbetet på Edet Rör är att det hos EdetHus inte handlar om nyinstallation i lika hög grad, utan mer felsökning av befintliga rörsystem.

– Många av EdetHus fastigheter har en del år på nacken, och då går ju saker sönder ibland. Det är mycket felsökning och problemlösning, vilket jag tycker är roligt.

Jonathan Svensson å sin sida har en bakgrund som undertaksmontör, de senaste åren ofta på byggen i Göteborgsområdet. Pendlingen till Göteborg de senaste åren har varit knölig på grund av Västlänken-bygget och Jonathan ville gärna ha närmare till jobbet. Men han behövde också fysisk variation – att vara undertaksmontör innebär att man nästan hela tiden jobbar med händerna ovanför huvudet, och det sliter på axlar och nacke.

– En kompis tipsade om att EdetHus sökte en fastighetsvärd till affärsområdet lokaler och jag tyckte det lät som ett roligt och varierande jobb. Här får man göra allt från att justera dörrar och åtgärda läckage till att tömma dagvattenbrunnar.

De omväxlande arbetsuppgifterna och det faktum att varje dag bjuder på nya utmaningar är viktiga anledningar till att de båda trivs väldigt bra på EdetHus. Men också att arbetsplatsen är lagom stor med nära till alla funktioner. Man lär snabbt känna alla som jobbar här, och alla hjälps åt konstaterar Andreas. Jonathan håller med, och fyller i:

– Här finns det också mer tid att lösa problemen, till skillnad från byggbranschen där det ofta är väldigt tajt med tid.

 

Andreas Nyström

Ålder: 42 år

Bor: Villa i Lödöse

Familj: Fru och tre barn som är 10, 7 och 2 år gamla

Gör på fritiden: Kör motorcykel och grejar med huset

 

Jonathan Svensson

Ålder: 36 år

Bor: Radhus i Lödöse

Familj: Sambo och två barn som är 10 och 7 år gamla.

Gör på fritiden: Spelar hockey i Lödöse-Nygård och grejar med huset