Lisa Simonsson var less på de dåliga arbetsvillkoren inom vården, och började istället plugga till förvaltare. Nu gör hon sin praktik hos EdetHus, och gillar de omväxlande uppgifterna.

 Lisa Simonsson är i grunden undersköterska och har jobbat ett antal år inom hemtjänsten, som samordnare, planerare och nu senast larmoperatör på trygghetsjouren. Utvecklingsmöjligheterna tog slut, och hon kände sig dessutom trött på situationen inom vården:

– Att arbeta med äldre är ett väldigt viktigt jobb, men villkoren har blivit allt sämre under de år jag jobbat. Till slut kände jag att jag inte längre ville vara en del av en bransch där pengar alltid är i fokus, istället för människor.

Lisa tog kontakt med en yrkesvägledare hemma i Stenungsund, och kollade upp vilka yrkeshögskoleutbildningar som fanns. Titeln ”förvaltare” väckte hennes nyfikenhet:

– Jag hade aldrig hört talas om det, men tyckte samtidigt att det lät som ett spännande och varierande jobb och tänkte att jag gärna ville testa.

Nu går Lisa andra året på John Ericsson Institutet i Göteborg, och blir färdig förvaltare i november. Sin andra praktikperiod gör hon nu på EdetHus, och tycker att det känns perfekt att vara på ett litet bolag där stämningen är mer familjär och det är nära till alla funktioner. Dessutom är det ju inte långt från Ucklum där hon bor.

– Jag trivs jättebra, och har hunnit följa med på besiktningar, lägenhetsvisningar och göra en del andra småprojekt. Framöver ska jag jobba med Björn Lystell, och hjälpa till med en tidsplan för underhållsarbete på Fuxernaskolan som behöver göras under sommarlovet. Det blir extra roligt, för då får jag vara med redan från start.

Lisa har också fått i uppdrag att titta på möjligheterna för odlingslådor till hyresgästerna, och hon har tagit fram ett underlag för hur det ska fungera och vad hyresgästerna respektive EdetHus ska ansvara för. I början av februari ska det gå ut en intresseförfrågan till hyresgästerna. Hon tycker uppgifterna på EdetHus blir särskilt intressanta eftersom bolaget har så många olika sorters fastigheter- både bostäder och industrilokaler men också skolor och särskilda boenden.

– Jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba på ett bolag som EdetHus. Att göra som Leila Berjaoui, som är förvaltningsassistent på EdetHus, är nog en bra början i det här yrket. Då lär man sig steg för steg och blir tryggare i sin roll, innan man tar steget över till förvaltare.