Från att ha jobbat i tre år med Lisebergsattraktioner som Turbo och Tempus, har Bodil Sjans nu axlat rollen som projektledare på EdetHus.

– Jobbet på Liseberg var fantastiskt roligt, men det tog för mycket tid att pendla eftersom man gräver upp halva stan, och så kommer det ju att fortsätta vara i flera år. Vi bor i Älvängen, och när jag såg att EdetHus sökte en projektledare kändes det som rätt steg att ta. Jag ville ha nära till jobbet och mer tid med familjen, och rollen här verkade rolig och varierande.

De senaste åren har Bodil Sjans alltså tillbringat på Liseberg som projektledare, där hon haft ansvar för åkattraktionerna i området Luna Park som är nytt för i år. Två av dem är Turbo och Tempus, och den tredje, familjeberg- och dal-banan Luna, invigs 2023 när Liseberg firar 100 år.

– Jag har ju mest varit van vid husbyggen i min projektledarroll, så Lisebergstiden innebar något helt nytt och annorlunda. Åkattraktioner är extremt tekniska, och det var både jätteintressant och utmanande. Sen är det en ynnest att få jobba tillsammans med alla duktiga människor på en nöjespark som ju räknas som en av världens finaste!

Innan Liseberg var Bodil projektledare på Göteborgs Stads lokalförvaltning i sju år, och innan dess några år på Peab som arbetsledare. Att ha varit på ”båda sidorna” tycker hon är en nyttig erfarenhet när man går in i en beställarorganisation. På Lokalförvaltningen var hon bland annat med i uppstarten och som projektledare för den uppmärksammade klimatsmarta förskolan Hoppet, som blev Årets Bygge 2022 i kategorin Samhällsfastigheter.

– Lokalförvaltningen var en väldigt bra ”skola”, eftersom man får syssla med vitt skilda typer av projekt. Dessutom gav det mycket erfarenhet av offentliga upphandlingar som jag ju har nytta av även här på EdetHus. Rollen på EdetHus lockade också eftersom man har både bostäder, industrilokaler och samhällsfastigheter, och det passar mig väldigt bra. Jag gillar variation och utmaningar – stora som små!

Därför tycker Bodil Sjans att det var extra roligt att få hoppa direkt in i det stora projektet med ny brandstation, som verkligen är en speciell sorts byggnad med alla säkerhetsaspekter och nya funktioner. Imorgon torsdag blir det till exempel studieresa till Katrineholm. Syftet är att besöka en brandstation som varit i drift under en tid, för att kunna ta med sig lärdomar till EdetHus egen projektering.

Här jobbar vi ju bland annat tillsammans med Räddningstjänsten, och jag är väldigt förtjust i att arbeta med olika människor och olika kompetenser. Det är spännande att skapa bra team och åstadkomma något bra tillsammans. Som projektledare är man ingen specialist utan kan lite om många saker, och min uppgift är att se till att alla gör det de är bäst på.

Ett annat projekt som hon fått sätta tänderna i är stamrenoveringen på Hantverkaregatan som snart kör igång, och där Bodil precis satt ihop en projektgrupp. Stamrenoveringen är stort och omfattande arbete där mycket ska klaffa för att det ska bli bra, och för att hyresgästerna ska kunna flytta tillbaka till sina lägenheter så fort som möjligt. I övrigt åker hon runt med sina nya kollegor för att bekanta sig med de olika arbetsområden som finns, men också med kommunen som sådan.

– Jag har bland annat fått följa med Tomas Söder ut till kommunens olika delar. De har varit väldigt intressant att se våra fastigheter och olika områden. Lilla Edets natur och omgivningar är otroligt vackra, jag har tidigare bara åkt igenom Lilla Edet utan att reflektera särskilt mycket, säger Bodil.

Fritiden ägnas mycket åt fotboll, som är ett av Bodil Sjans största intressen. Hon har spelat sedan barnsben i Borlänge där hon är uppvuxen,  var en stor talang och gick fotbollsgymnasium i Karlstad. Under flera år spelade hon på elitnivå i damallsvenskan och ungdomslandslaget, men som så ofta inom fotbollen satte skador stopp för karriären. Nu får hon utlopp för intresset som tränare för dotterns fotbollslag i Älvängen.

– Lagidrotten har format mig  mycket som person, och jag trivs verkligen med känslan av att man är ett lag, oavsett om det är hemma i familjen eller på jobbet. Att få dela upplevelser tillsammans med andra är jättehärligt!

FAKTA BODIL SJANS

Ålder: 38 år

Bor: i Älvängen

Utbildning: Chalmers 3 år, med inriktning Affärsutveckling och Entreprenörskap inom Byggsektorn.

Familj: Sambo och tre barn; Elliot 13, Vilda 12 och Lilly 9 år.

Gör gärna på fritiden: Förutom tränare för dottern Lillys fotbollslag gillar hon att greja i trädgården, göra saker med familjen, ha vänner hemma liksom lyssna på ljudböcker och poddar.