Nu får Fuxernaskolans utemiljö ett ordentligt lyft, bland annat i form av en ny och fin entré.

– Det är hög tid, för vi behöver skapa en mer positiv och trivsam känsla på Fuxerna, säger Dennis Jägesten på EdetHus.

Att något nytt pågår på Fuxernaskolan är uppenbart – här har det asfalterats, byggts trappor och stora planteringsbäddar de senaste veckorna. Och Fuxernaskolan har varit ett fokusområde för EdetHus de senaste åren, bland annat med stort ventilationsbyte, renovering av klassrum och korridorer liksom ny lekmiljö utomhus. Nu är det utemiljön som får ett riktigt lyft:

– Fuxernaskolan är gammal och sliten, och det är som det är. Men vi jobbar hårt för att komma ikapp med underhåll så att lokalerna ska fungera och kännas fräscha. Nu gör vi bland annat entrén mer välkomnande, säger Dennis Jägesten, förvaltare för yttre miljö på EdetHus.

Entrén till Fuxernaskolan får ny stensättning, nya bänkar och en belyst skylt. Man har också byggt upp stora planteringsbäddar, där en trädgårdsarkitekt tas in för att växtvalet ska bli både vackert för ögat och praktiskt att sköta.

– Men växterna planteras först till våren.

A-huset har fått en ny, fast handikappramp istället för den gamla som var gjord av galler, där det ständigt kom upp ogräs. Entréer och lekhus vid F-huset får ny asfaltering, och man sätter kantsten mellan sandlådor och gräsmatta.

Trappan mellan gymnastiksalen och B-huset har precis bytts ut, eftersom den tidigare betongen gjort sitt. I samband med detta tvättas även intilliggande fasad.

– Det är viktigt både för elever och skolpersonal att skolan känns välkomnande och välskött. Vi vill bidra med det vi kan för att skapa en mer positiv känsla kring Fuxernaskolans miljö, där allt ska vara helt och rent, avslutar Dennis Jägesten.

(Bild nedan: Nu ser det inte mycket ut för världen, men till sommaren kommer dessa stora lådor att innehålla buskar och blommor. På baksidan av den högre betongkanten blir det en upplyst skylt)

(Bild nedan: Ny trappa mellan gymnastikhallen och B-huset)