Imorgon lördag den 18 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2021. Då samlar vi hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp vi ser. Tillsammans är vi en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen!
Vill du vara med? Läs mer och anmäl dig på Håll Sverige Rents webbplats, www.hsr.se
Så slänger du ditt skräp

Håll Sverige Rent har delat in skräpinsamlingen i tre nivåer:

GULD: Sortera gärna skräpet och lämna till återvinning (ta till exempel med flera påsar när du ska plocka, så kan du sortera direkt på plats). Återanvänd eller återvinn gärna även påsen. På så sätt minskar både klimatpåverkan och användningen av naturresurser!

SILVER: Ta med skräpet hem och lägg det i restavfall. Grymt bra det med!

BRONS: Släng det i närmsta papperskorg där det finns plats. Du gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken!

TIPS! Om du samlar ihop stora mängder skräp under Håll Sverige Rent-dagen, som du inte har möjlighet att ta hand om och sortera själv, kan du kontakta Lilla Edets kommuns Medborgarservice på 0520-65 95 20, så ordnar de så att ditt insamlade skräp blir omhändertaget. Tänk då på att samla ihop allt skräp, så gott det går, till en plats där det kan hämtas.