Äntligen blir det nya industrilokaler, i området Hercules vid Lilla Edets södra infart.

– Vi har en ständig efterfrågan från mindre företag, säger Lars Wijkmark, vd på EdetHus.

Det är brist på industrimark i Lilla Edets kommun – ett problem som EdetHus känt av ett bra tag. Köpet av Lödöse varv underlättade något, eftersom man då plötsligt fick tillgång till en del lokaler i varierande storlek. Efterfrågan på mindre industrilokaler kvarstår dock, och till hösten börjar man bygga på Hercules industriområde, längs Emil Haegers väg mot bruket.

– Det blir en länga med plats för tio enklare lokaler på 100 kvadrat vardera, och i nuläget är sex lokaler till fem olika företag tingade, säger Lars Wijkmark.

Ett av dessa företag är Grästorps bryggeri som vi skrivit om tidigare, och som just nu huserar i en tillfällig, liten lokal på Hercules. Andra företag som är aktuella är mindre verkstäder liksom aktörer i byggbranschen.

– Om behovet av industrilokaler kvarstår framöver har vi möjlighet att bygga ut lika mycket till. Och även om efterfrågan skulle sjunka, är det alltid bra att vara redo för nästa konjunkturtopp, konstaterar Lars Wijkmark.

Lokalerna som byggs i höst beräknas vara klara i slutet av året, och kommer att marknadsföras i EdetHus monter under Lilla Edet-mässan 6-7 april.