De första hyresgästerna i Sadelmakaregården fick sina nycklar den första november, och den 30 november var det så dags för sista omgången att flytta in. Ett par av de nya hyresgästerna är Gladys Barahona och Miguel Franco, som bytt en tvåa i Göta mot en sprillans ny trea på Sadelmakaregården. Kartong efter kartong lassas in via uteplatsens altandörr, och de tycker båda två att det är jätteskönt att få flytta in i något nybyggt. Dessutom fick de precis den lägenhet de ville ha – på kortsidan, lite avskilt från övriga lägenheter och med utsikt mot fälten nedanför Preem-tappen, där det snart kommer att bli villaområde.

– Vi hade tre olika lägenheter att välja på, men denna var perfekt. En del tyckte inte om insynen från gångvägen utanför, men för oss spelar det inte alls någon roll. Vi gillar att det är ljust med många fönster och utsikt, och att det finns en uteplats, säger Gladys, som från början kommer från jättestaden Santiago i Chile men bott större delen av sitt liv i Sverige. Hennes man Miguel kommer från en annan jättestad, nämligen Lima i Chiles grannland Peru. Han har inte varit i Sverige mer än 11 månader, och trots det gråa, fuktiga vädret denna flyttdag, trivs han väldigt bra:

– Visst är det väldigt annorlunda i Sverige jämfört med Peru, men jag tror att man kan finna sig tillrätta överallt, det gäller bara att hitta något man tycker om. Naturen här är fantastisk, och det är lugnt och skönt! Jag är konstnär och har massor av idéer jag vill förverkliga, och jag är jobbar bland annat med ett integrationsprojekt i kommunen. När vi bodde i Göta åkte jag ofta hit till Ström för att se hur bygget av lägenheterna gick, och det känns väldigt bra att äntligen få flytta in!

Sadelmakaregården är ett rökfritt bostadsområde, och har även en gästlägenhet med trinett-kök och badrum. Denna kan alla hyresgäster i EdetHus hyra, när de exempelvis har släkt och vänner på besök. Vid intresse kontaktar man Agneta Johansson, agneta.johansson@edethus.se