Äntligen – idag kl 17 blir det officiell invigning av Lödöse nya bibliotek, med bland annat sagostund, tal, fika och livemusik. Under sommaren har arbetet pågått med flytten till nya lokaler i Lödöse museum. EdetHus, som äger Lödöse museum, har förberett den nya bibliotekslokalen genom att installera ny el och viss data, slipat och oljat golvet samt målat. Sedan i måndags har det varit öppet för allmänheten igen.

– Vi ser allihop fram emot att få jobba i nya fina lokaler som vi har kunnat vara med att forma från början och utifrån vår egen verksamhet, säger Christina Hurtig, bibliotekschef.

Satsning på barn och unga

En extra satsning har gjorts på barn- och ungdomsavdelningen. Nya böcker har inhandlats för kommande sagostunder, liksom för den nya hästklubben. Hästklubben kombinerar häst- och bokintresset och leds av en bibliotekarie som har många års hästerfarenhet. Vid fyra tillfällen i höst blir det också Sagolördag, där man efter sagostunden erbjuder en aktivitet utifrån sagotemat för just den dagen.

De nya lokalerna är också anpassade för möjligheten att kunna ha flera olika användningsområden, som sagostunder, film eller andra aktiviteter.

– Vi har valt mycket möbler på hjul för att kunna vara så flexibla som möjligt, säger Camilla Oscarsson som är bibliotikarie för barn och unga.

Välkommen på invigning!

Torsdag 5 september klockan 17–19 firar vi alltså Lödöses nya bibliotek med pompa och ståt. Det blir invigningstal av Carina Andersson, ordförande för kultur- och fritidsnämnden, livemusik och sagostunder för barnen. Alla barn som deltar får en liten bok med sig hem. Vi bjuder så klart på fika!

Du får också tips på vad biblioteket erbjuder förutom att du kan låna böcker, film och läsa tidningar alldeles gratis. Bland annat visar vi dig hur du kan läsa boken digitalt, berättar om möjligheten att få en bok inläst, hur du kan låna en bok med stor stil, lättläst eller på ett annat språk.

Bemannade öppettider Lödöse bibliotek (från 2 september)

Tisdag 9–16
Torsdag 9–19
Fredag 11–16