Nästa vecka är det nationella krisberedskapsveckan, och på Kulturonsdagen den 28 september kommer preppern Anette Staaf från Civilförsvarsförbundet på besök. Hon berättar om olika lösningar för att ha krisberedskap hemma, och eftersom årets tema för krisberedskapsveckan är mat, blir det en del fokus på hur man ska tänka där.

Själv bor hon i en tvåa i Mölndal, och för några år sedan bad hon hyresvärden stänga av el och vatten i ett par veckor, för att hon ville se om det gick att klara sig på det som fanns i lägenheten.

–      Det funkade bra, men jag fick en hel del nya insikter som jag kommer att dela med mig av under föreläsningen i Lilla Edet.

Anette Staaf är inte prepper för att hon är rädd, utan för att hon tycker det är viktigt att vi använder vårt sunda förnuft. Dels lever vi i osäkra tider med tanke på Rysslands invasion av Ukraina, men det finns så många andra saker som kan hända och då är det bra att man är förberedd, menar hon:

–      Pandemin har ju visat att man plötsligt kan få svårt att ta sig till en affär. Det kan också börja brinna där du bor så att du hastigt måste lämna hemmet, eller så kan strömmen slås ut under flera dagar. Det kan helt enkelt hända många saker som vi behöver ha en viss beredskap för hemma.

Föreläsningen äger rum onsdag 28 september kl 18.30-20 på Lilla Edets Bibliotek. Den är gratis, men plats måste förbokas. Läs mer här.