En handledsskada i måleriet på Volvo ledde till en förvaltningsutbildning istället. Nu är Leila Berjaoui nyanställd på EdetHus som förvaltningsassistent.

– I den här rollen får jag verkligen göra allt möjligt, och det passar mig perfekt.

Kanske känner ni igen henne från TV? Leila Berjaoui har dels spelat tuffa Sakine i serien Saltön, där hennes familj öppnade ny krog på kajen i säsong 3. Chansen är stor att du också sett henne i tv-reklam för Stryktipset eller Halebop. Skådespeleri är väldigt roligt tycker Leila, men konstaterar samtidigt att konkurrensen är stenhård.

– Det är mer en kul grej som jag får göra på fritiden, säger hon.

Leila Berjaoui jobbade under flera år i måleriet på Volvo med att täta karosser. Men det gav henne en förslitningsskada i handleden, och via ett omställningsprogram hos arbetsgivaren gjorde hon bland annat besök på något som kallas Framtidens Fastighetslabb, där hon fick upp ögonen för fastighetsbranschen. Hon sökte in till fastighetsbranschens egna yrkeshögskola Fastighetsakademin, har läst till teknisk förvaltare i två år och tar examen i december.

– Men jag tycker att jag behöver mer praktiskt erfarenhet, och då kändes det rätt att börja i den här änden. Så just nu arbetar jag tre dagar i veckan och pluggar färdigt två dagar i veckan, sedan blir det heltid här på EdetHus när jag fått min examen.

Som förvaltningsassistent på EdetHus ska Leila Berjaoui dels syssla med olika administrativa uppgifter som hör till fastighetsförvaltning, men också ansvara för all nyckelhantering, utgöra kundtjänst, beställa material, hjälpa till med vissa utredningsarbeten och liknande. Kort sagt  vara en slags spindel i nätet gentemot Edethus hyresgäster, medarbetare, entreprenörer och leverantörer. Något hon tror ska ge henne en bra inblick i hur EdetHus fungerar som fastighetsbolag.

– Jag gillar ju både att ha kontakt med kunder men även sitta med organisering och systematisering, vilket ju är viktigt när man dels ska ha ansvar för all nyckelhantering men också beställa material och lotsa besökare rätt när de hör av sig. Sen är rollen ganska självständig så att jag kan ta egna initiativ om jag vill – det är kul!

Något Leila faktiskt redan hunnit göra, trots att hon knappt varit på EdetHus i mer än ett par veckor. Hon noterade att lägenhetsannonserna behövde förbättras och bli mer enhetliga, så hon gjorde en ny mall med mer fyllig information, som till exempel att alla fakta uttrycks på samma sätt, att upplysning om rökfria kontrakt alltid finns med liksom planritningar över lägenheten.

– Att planera och organisera är min grej, hemma är det alltid jag som fixar allt om vi ska resa eller bjuda hem folk. Jag gillar att ha kontroll, men har blivit lite mer flexibel genom åren, säger hon och skrattar.

På fritiden spelar Leila fotboll och futsal så mycket hon hinner, och fotboll har varit en favoritsyssla sedan barnsben. Resa är ett annat stort intresse, hon har varit i 43 länder och hoppas kunna besöka fler när pandemin lugnat ner sig. Men just nu är det fullt fokus på jobbet där hon försöker lära sig så mycket som möjligt, bland annat genom att hänga med personalen ut i deras vardag.

– Hittills har jag fått följa med Tomas Söder på lägenhetsbesiktningar och Lars Wijkmark när han skulle visa en lokal för ett företag. Jag fick också vara med när Agneta Johansson skulle besvara hyresgästernas frågor angående stamrenoveringen på Hantverkaregatan. Det är intensivt, men känns väldigt bra!