När LM Stålteknik i Älvängen behövde flytta på sig, fanns den perfekta lokalen på Lödöse Varv.

LM Stålteknik var delägare i den byggnad i Älvängen där man tidigare hade sina lokaler. Men så behövde en av de andra hyresgästerna expandera, så stålföretaget började se sig om efter något annat. Det visade sig att EdetHus hade de perfekta lokalerna till uthyrning – på Lödöse Varv!

– Visserligen några kvadratmeter mindre än i Älvängen, men ännu bättre eftersom det fanns stora traverser i taket, större och bredare portar och dessutom lättare för lastbilar att transportera stora balkar, säger Thomas Kilmyr.

LM Stålteknik startade 2008 av Thomas Kilmyr och Fredrik Mikaelsson, och har omkring 15 anställda. I huvudsak är man inriktad på tillverkning och montage av stålkonstruktioner för byggbranschen. Men man gör också reparationsarbeten inom byggindustrin, utför byggsmide och maskinbearbetning som till exempel svetsning, klippning, valsning, bockning, borrning och fräsning, samt legoarbeten till andra företag. Dessutom har man ett systerbolag i form av LM Beslag & inredning, som säljer och även tillverkar sådant som beslag, räcken och handtag i olika material, allt ifrån enstaka exemplar till stora serier.

– Den tredje delen av vår verksamhet ritar och konstruerar stålkonstruktioner. Vi har ofta problem med att ritningar inte är kompletta, eller ibland saknas helt. Därför ritar vi helst allt själva, så att vi i detalj kan styra över allt som ska passa ihop, konstaterar Thomas Kilmyr.

Typiska uppdrag som LM Stålteknik AB jobbar med är tillverkning och montering av stålstommar för
till exempel industrifastigheter, skolor, bilhallar, matbutiker, kontorskomplex och idrottshallar. Några av projekten har varit Ica Maxi i Kallebäck, ny bilhall för Porsche Bilcenter i Göteborg och Ringhals. Och till “Läppstiftet”
i Göteborg har LM Beslag & Inredning tillverkat och levererat alla handtag och toalettutrustningar.

I lokalerna på Lödöse Varv finns gott om plats att växa, vilket LM Stålteknik har som ambition att göra – fast långsamt. Branschen man verkar i präglas av hård konkurrens och man har nyligen slimmat den administrativa kostymen, berättar Thomas Kilmyr.

– Tack vare omorganisationen har vi en större flexibilitet och kan hantera små som stora projekt. Idag har vi även en större exponering mot infrastruktur och grundläggning, för att bli en mer mångsidig stålentreprenör.