På Lödöse Varv fanns det perfekta läget för båtförvaring och service. LV Marinteknik växer så det knakar, och har nu även tagit över driften av två liknande verksamheter ute vid kusten.

– Det ger oss möjlighet att expandera verksamheten även här i Lödöse, säger Johan Jonsson.

I den stora förvaringshallen på Lödöse Varv är det båtar högt och lågt, liksom en och annan vattenskoter. Här ryms inte mycket mer i nuläget, konstaterar Johan Jonsson på LV Marinteknik.

– Men vi har tillgång till mer mark här på varvet, så det finns gott om plats att bygga ut.

Vännerna Johan Jonsson och Fredrik Dahllöf har ett stort båtintresserade sedan långt tillbaka, och är dessutom kunniga när det gäller motorer. Fredrik har en bakgrund som flygmekaniker på Volvo Aero, och Johan har drivit egen bilverkstad. De hade pratat länge om att göra något ihop, eftersom de av egen erfarenhet vet att man som båtägare är beroende av både vinterförvaring och service för sin båt. LV Marinteknik erbjuder alltifrån förvaring till service, underhåll och nyinstallation av exempelvis bogpropellrar, badbryggor, plottrar med mera. Man har också det lite ovanliga konceptet att kunden alltid har tillgång till sin egen båt, oavsett veckodag eller tid på dygnet. Dessutom får båtägarna gärna låna verktyg och annan utrustning om de behöver.

– Vi tycker bara det är roligt, och de får gärna fråga oss om råd. Det blir en trevlig och familjär stämning här, och många kunder är återkommande. Vi gillar att jobba på det här sättet, och kunderna uppskattar det, säger Fredrik Dahllöf.

När Fredrik och Johan väl bestämde sig för att starta eget, fanns den rätta lokalen på Lödöse Varv. Dessutom var ju läget perfekt, eftersom båtägare från både norr och söder kan köra båten direkt till kaj – rentvättad och klar av älvvattnet. Slip fanns redan, däremot fick de investera i kran men också hjullastare, hydraulvagnar och en lastbil. I själva lokalen har de mest bara behövt måla, men förra året byggde de själva till en kontorsdel med utsikt över både båthallen och älven.

Fullt upp har de haft nästan sedan dag ett, och inomhus finns inga lediga båtplatser kvar, varken i huvudbyggnaden eller i den extra hall de hyr en bit bort på varvsområdet. Men för några veckor sedan köpte Fredrik och Johan driften av Fantasi Marina och Munkeby Varv på västkusten med åtta anställda, vilket bland annat innebär ytterligare 400 båtförvaringar samt 250 bryggplatser. En viktig och spännande investering, tycker de båda.

– Även om vi kommer att driva de nya varven i samma goda anda som de tidigare ägarna gjort, så kan vi med vår erfarenhet erbjuda många olika tjänster och utveckla verksamheterna. Det känns väldigt roligt att expandera, och med det här köpet kan vi framöver även fortsätta utvecklingen av verksamheten på Lödöse varv, avslutar Fredrik Dahllöf.