I fredags arrangerades för andra gången en yrkesmässa på Fuxernaskolan för årskurs 7 och 8. Närmare ett 30-tal yrken fanns representerade för att svara på frågor.

Tanken med mässan är att ge eleverna direktkontakt med personer från olika yrkesgrupper och få förstahandsinformation om hur det är att jobba som exempelvis elektriker eller bibliotekarie. Denna gång kunde ungdomarna även möta en journalist, industrimekaniker, förskollärare, socialsekreterare, lantbrukare, fysioterapeut, församlingsassistent inom Svenska kyrkan, bygglovshandläggare, friskvårdskonsulent för hundar, jurist med flera. På plats fanns också representanter från räddningstjänsten och Försvarsmakten. Självklart deltog även EdetHus, som tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att få visa upp sin verksamhet:

– Vi kunde berätta att fastighetsbranschen är mycket intressant och omväxlande, och att det förekommer så många olika yrkesroller både inne på kontoret och ute på fältet, säger Agneta Johansson, uthyrningsansvarig på EdetHus.

Eleverna fick veta att de olika yrkesrollerna visserligen kräver olika utbildningar, men att man även har möjlighet att utbilda sig inom bolaget.

– Några elever kände till oss sedan tidigare och var även intresserade av att få sommarjobb, vilket vi ser positivt på. Sommarjobb är en bra väg in för ett framtida jobb hos oss, och det börjar snart bli dags att söka om man är intresserad, avslutar Agneta Johansson.