Annica Vikingsson är ny kundtjänstansvarig och den första som EdetHus kunder möter – både i telefon och i dörren.

– Jag gillar verkligen att träffa människor, och det är alltid en tillfredsställande känsla att få vara den som hjälper till och lotsar rätt.

Annica Wikingsson kommer från en liknande roll på Eidar i Trollhättan, där hon dels varit förvaltningsassistent men också arbetsledare i Boservice. Där hade Annica fem kollegor som svarade i telefon och ansvarade för nyckelhantering gentemot entreprenörer, medan hon själv tog alla andra bollar som ständigt kom rullande.

– Jag trivs bäst när det händer saker och man får lösa problem. Eidars kontor ligger ju i Granngårdens centrum, och där möter man hela tiden hyresgäster. En del av dem har svårt med språket vilket gjorde kommunikationen till en utmaning – ibland fick man använda bilder. Därför var det väldigt bra att vi fanns just där, och jag trivdes jättebra på Eidar.

När annonsen som kundtjänstkoordinator på EdetHus dök upp, tyckte Annica att det lät som en rolig utmaning – plus att det blev cykelavstånd till jobbet. Hon är uppvuxen på Ström, där hon fortfarande bor med man och barn. Innan Eidar hade hon 21 år bakom sig på Essity i olika roller, bland annat som transportplanerare där hon verkligen fick träna upp sin stresstålighet.

– Där var det mycket planerande och pusslande, samtidigt som det var snabba puckar och alltid något som körde ihop sig, antingen containrar som inte kom till hamnar i tid eller godståg som fick stopp. Jag tycker sådant är jätteroligt!

Även på EdetHus får Annica rollen som en riktig spindel i nätet, där hon dels tar emot telefonsamtal och olika typer av kundbesök – och rollen till ära har hon fått ett kontor precis vid entrén. Nyckelhantering ingår också i arbetsuppgifterna, liksom att ta emot och fördela felanmälan. Just nu är det även en hel del planering inför den kommande stamrenoveringen på Hantverkaregatan.

– Jag gillar också att följa upp saker, se att saker blir utförda i rimlig tid och att vi får det vi betalar för i våra avtal med entreprenörer. När det gäller felanmälan handlar det ju också om att se till att arbetsbelastningen internt fördelas jämnt. Det känns som en perfekt roll för mig, och jag ser fram emot att jobba med det härliga gänget här på EdetHus!

Namn: Annica Vikingsson

Ålder: 43 år

Familj: Sambo Niclas som jobbar som rörläggare, döttrarna Annaida 12 år och Freja 10 år samt en av tre bonusbarn som fortfarande bor hemma; Alexander 19 år.

Bor: I hus på Ström

Gör på fritiden: ”Vi köpte huset för ett år sedan, vilket inneburit en hel del jobb med renovering. Döttrarna spelar fotboll i Edet FK, vilket tar mycket tid eftersom jag också är tränare för deras lag. Fotboll är nog vårt största fritidsintresse härhemma!”