När höstterminen startade i onsdags möttes eleverna i Fuxernaskolan F-3 av en ny och fin skolgård. EdetHus har under sommaren arbetat med både att iordningställa skolgården och renovera inomhusmiljön i A-huset, där årskurs 4 – 6 har sin undervisning.

En ny fotbollsplan med konstgräs och nya mål, två nya klätterställningar och en ny gungställning mötte eleverna i Fuxernaskolan årskurs F-3 som nu börjat skolan efter sommarlovet. Invigningen firades med bandklippning och ballonger under första rasten och sedan var det så klart dags att testa den nya skolgården och fotbollsplanen.

Också i årskurs 4-6 lokaler har det hänt saker under sommarlovet. Två klassrum har totalrenoverats och fått ny inredning, liksom dörrar och väggar som nu är ljusa och fräscha i den nedre korridoren.

Beslutet att renovera skolgården vid lågstadiet och fritidshemmet fattades under förra året. Junita Eklund, rektor för Fuxernaskolan F-6, är mycket nöjd:

— Edethus har arbetat hårt för att hinna iordningställa allt till skolstart och vi är glada att allt gick enligt tidsplan och blev klart tills eleverna började skolan. Det här är ett stort lyft för vår fina skola, som nu ska skina precis som våra elever gör! Våra elever är värda att få vistas i miljö som överensstämmer med den fantastiska verksamhet vi har.

(Bild nedan: Lekplatsen har fått nya redskap men också nytt fallunderlag i form av gummiasfalt, som är både trevligare att gå på och mer lättskött än sanden som var där tidigare)(Bild nedan: Tom Sandberg och Cesar Gümüscü gillade den nya fotbollsplanen. Till höger i bild Junita Eklund, rektor Fuxernaskolan F-6.)