Lilla Edet Bryggeri ska flytta in i EdetHus lokaler i gamla brandstationen. Där kommer man dels att  fortsätta brygga hantverksöl, men också driva smakpub liksom erbjuda ölprovning och bryggerivisningar.

Ett roligt, innovativt och välkommet bidrag till utvecklingen av Lilla Edets centrum, tycker vi på EdetHus!

Bryggarna Annette Pålsson och Torbjörn Wollrath har dock stor förståelse för att grannar till bryggeriets nya lokaler kanske har frågor och funderingar över vad denna nya verksamhet ska innebära, och därför kommer här lite information, tillsammans med en inbjudan till Öppet Hus på Lilla Edets Bryggeri:

Kära grannar – Välkomna till Lilla Edet Mikro-bryggeri på Göteborgsvägen 90 i Herkulesområdet fredagen den 8 nov mellan 11:00-12:00!

Lilla Edet Bryggeri har beviljats bygglov 5/11 av en enig byggnadsnämnd för att flytta verksamheten till gamla brandstationen i Lilla Edet. Det kan vara lite svårt för er grannar att veta hur verksamheten ska bedrivas. I detta informationsblad tänkte vi kort förklara hur bryggeriprocessen går till samt bjuda in er till öppet hus fredagen den 8 november i våra nuvarande lokaler så ni kan se hur ett mikrobryggeri fungerar. Ett alternativt datum är torsdagen 21/11 hela dagen, tidsbokning behövs då bryggeriet är litet och platsen begränsad. Vi har heltidsjobb vid sidan om och detta är en bisyssla för att vi tycker det är kul men ni är hjärtligt välkomna att besöka oss. Dessvärre kan vi endast dessa tider. Gratis transport kan också ordnas från centrum för den som har svårt att ta sig dit, för bokning av tid och transport ring eller skicka sms 0709 35 93 00. Visningen tar ca 30 min inkl. frågestund. Vi bjuder också på vår lättöl och förklarar processen för att skapa denna klassiska och underbara svenska dryck!

Vad innebär tillverkning av hantverksöl?

 • För att brygga öl används vatten, jäst, malt (korn, vete, havre) och en krydda (humle). Alltså samma ingredienser som en bagare använder i sitt bageri.
 • Vi brygger öl var tredje vecka mellan 7:00-16:00 som regel måndag till onsdag, blandningen av malt och vatten värms upp och silas, den kvarvarande vätskan kokas i en timme tillsammans med humle.
 • Efter koket kyls ölen ner och jäser i slutna jäskar i 2-3 veckor och under den tiden gör vi som bryggare inte mer än att leverera ut våra varor till Systembolaget en gång per vecka, eller våra lättöl till Boströms affär.
 • Inleveranser till bryggeriet sker en gång per kvartal då våra maltpallar och flaskor kommer. Detta sker på 
dagtid och tar max en timma i anspråk.

 

 • Vad innebär en smakpub?
  • Skillnaden mellan en smakpub och en vanlig pub är att vi endast kommer att servera smakprover a 15 cl öl per glas. Vårt blivande alkoholtillstånd är klassat så, och det passar oss perfekt. Vi kommer inte att tillåta någon fylla i vår smakpub – här ska finsmakare träffas en stund och trivas!
  • Smakpuben kommer inte att ha öppet varje dag utan vår plan är att ha en after work för allmänheten en fredag per månad mellan ca 16:00-19:00. Vi har 2 fina toaletter i lokalen som kan nyttjas om behovet uppstår så att ingen urinerar utanför.
  • Smakpuben kommer att ha ett bryggerigille där man söker medlemskap och får chansen att prova våra nya ölsorter som en smakpanel och dessa gillen kommer att ske 1 gång per månad mellan ca 13:00-17:00.
  • Privatpersoner och företag kan boka bryggerivisningar och ölprovning, även detta kommer att ske företrädesvis dagtid eller tidig kväll. Smakpuben kommer inte att ha något tillagningskök.

Hoppas denna information ger lite klarhet i eventuella funderingar, har ni ytterligare frågor så tveka inte att kontakta oss antingen via mobil eller mail! Vi hoppas vi ska bidra till ett trivsamt och varierat inslag i Lilla Edet och centrum.

Med vänlig hälsning

Anette Pålsson 0709-35 93 10 Torbjörn Wellrath 0709-35 93 00

Mail till info@lillaedetbryggeri.com

Läs mer om oss på lillaedetbryggeri.com