EdetHus har fått ett nytillskott i sin personalstyrka, i form av HR-konsulten Ann-Britt Hall. Hon jobbar till vardags som rekryterare på Fasticon i Göteborg, ett bolag som sysslar just med kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen. Hennes roll på EdetHus är att stötta ledningsgruppen i personalfrågor några dagar varje månad. Hon beskriver EdetHus som ett typiskt fastighetsföretag av den mindre storleken, där alla hjälper till med lite allt möjligt, även om man förstås har sina särskilda roller.

–       Många mindre och medelstora företag saknar en personalansvarig, det är ofta en roll som hamnar på olika chefer som förväntas sköta det uppdraget vid sidan av sina övriga uppgifter. Och det är sällan en lyckad lösning. Personalfrågor är komplexa och innebär stort ansvar, vilket kräver stort fokus. Det blir svårt att ha, om man egentligen har helt andra arbetsuppgifter, säger Ann-Britt Hall.

Ann-Britt Hall är van vid att både leda och coacha. Hennes bakgrund som sjöbefäl är en perfekt grund att stå på, hon har varit med och startat fastighetsbolaget Willhem och arbetat som personalansvarig. Och menar att människor är bland det mest intressanta man kan jobba med – särskilt utifrån rollen att vara med och leda alla framåt.

–       Här på EdetHus finns också en prestigelöshet som jag verkligen gillar, det är inga hierarkier alls. Och man har en stark vilja att göra bra ifrån sig. Extra kul är det också att min man har släkt Lilla Edet, så det är välbekanta trakter!