Dragspel med komp samt både solosång och cittraspel var några av Luciamorgonens överraskningar för EdetHus och Rexels personal. Kören från PRO Hjärtum-Västerlanda var nämligen på besök och bjöd på både lucia- och julsånger, alltifrån Staffansvisan till Blue Christmas stod på repertoaren. När så dragspelet åkte fram, ihopkopplat med inspelad kompmusik, var det många fötter i publiken som började vicka takten. Luciafika med glögg och lussekatter stod framdukat, och även kören lät sig väl smaka efteråt.

Varje tisdag träffas medlemmarna i PRO Hjärtum-Västerlanda i Equmenia-kyrkan för att sjunga, fika och umgås. De uppträder förstås en hel del tillsammans, nu senast på den lokala PRO-festen i Hjärtumsgården, men också på äldreboenden:

– Att sjunga för de boende på Lindkullen och Pilgården är väldigt uppskattat, och det känns så viktigt att få bidra med den guldkanten i vardagen, säger körledaren Britt Uddman.

Själv tyckte Britt att livet blev tråkigt och ensamt när hennes man gick bort, och då tog hon kontakt med PRO vilket hon inte ångrar en sekund.

– Vi har väldigt roligt ihop, och att dessutom få sjunga ihop är härligt!

Inte konstigt, för körsång frigör dopamin, gör oss gladare och friskare enligt forskningen. Och efter den uppskattade besöket hos EdetHus och Rexels personal, gick kören vidare till Boulestallet för nästa uppträdande.

Glad Lucia önskar vi på EdetHus!

(Nedan: Nils Lindell trakterade både dragspel och elpiano)

(Nedan: Solosång av Jerry Andersson)

(Nedan: Ing-Britt Söderkvist spelade cittra)