Styrelsemöte, utbildning, ledningsgruppsmöte – och grillfest. Första arbetsveckan var ganska intensiv men också spännande, tycker Åsa Tapper som är EdetHus nya ekonomichef och inköpare.

–  Visst är det lite korvstoppning så här i början, men samtidigt är det väldigt kul att vara med där det händer saker. Min roll kommer ju att vara verksamhetsinriktad, där jag ska samarbeta med flera avdelningar och ha ett helhetsperspektiv. Ett visst personalansvar kommer också att ligga på mig.

Innan Åsa kom till EdetHus jobbade hon som redovisningsansvarig och därefter projektcontroller på Rabbalshede Kraft. Hon har varit auktoriserad revisor och redovisningskonsult, dels drivit eget men också med anställning på revisionsbyrå i Stockholm och Strömstad. En siffernörd som älskar ordning och reda, säger hon om sig själv. Vilket kan komma väl till pass när hon nu också ska vara inköpare på EdetHus. För även om hon har kännedom om inköpsprocesser från sin tidigare arbetsplats, blir den här rollen ny:

–  Upphandlingar är ett komplicerat område och jag ska nu ha det slutliga ansvaret för dessa, vilket blir en utmaning. Jag gick en grundutbildning i våras, men i vissa upphandlingsmoment kommer vi att behöva ha experthjälp utifrån.

En sightseeingrunda bland EdetHus olika fastigheter har Åsa också hunnit med, liksom möte med kommunens ekonomichef. Fokus blir nu att sätta sig in i vad som behöver prioriteras i ekonomiarbetet, och hon har redan koll på var hon ska börja.

– Man vill förbättra rutinerna i det övergripande ekonomiska arbetet för att bättre kunna följa upp kostnader, liksom skaffa ett nytt affärssystem eftersom det gamla inte fungerar optimalt. Där har jag gott om erfarenheter från min tidigare arbetsplats, plus att jag är van att arbeta strukturerat. Jag gillar att bocka av listor, säger hon med ett skratt.

Åsa är bördig från Karlstad men bor i Trollhättan, där hon bor med sina två barn på 9 och 10 år. Fritiden ägnas mycket åt barnens hockey- och fotbollsträningar, men också friluftsliv och träning i olika former. Hon är uppväxt med fjällvandringar och tältnätter, gillar att paddla kajak och springer gärna i skogen.

– Jag älskar att vara ute, men det måste inte vara stora projekt. En dagstur på Hunneberg räcker för att både jag och barnen ska bli glada!

Åsa Tapper gillar utmaningar, och den mångsidiga rollen på EdetHus är just en sådan.

– Nu under sommaren får jag rivstarta med att vara vikarie för vår redovisningsekonom Åsa Andersson, och ta hand om det löpande flödet av fakturor och betalningar. Det kom lite snabbt på, men blir ett bra sätt att komma in i verksamheten och se hur rutinerna fungerar.