Egentligen sökte Louise Holmberg-Petersson jobb på EdetHus som snickare, men blev istället fastighetsskötare i Lödöse/Nygård.

– Dels får jag lära mig helt nya saker här, men också ha nytta av mina snickarkunskaper, säger hon.

Louise är utbildad snickare och har de senaste åren jobbat på ett företag i Göteborg, där man mestadels sysslade med att bygga altaner, husrenoveringar och liknande.

– Jag trivdes, men är också en person som gärna vill lära mig mer och utvecklas. När jag av en slump såg annonsen om att EdetHus sökte en snickare blev jag nyfiken. Trots att jag är uppvuxen i Tunge hade jag ingen aning om att EdetHus fanns, men det verkade intressant med alla olika fastighetstyper de hade.

Hon ringde förvaltaren Mats Olsson och frågade lite om jobbet, och då visade det sig att EdetHus trots allt skulle avvakta med snickartjänsten ett tag. Istället frågade Mats om Louise kunde tänka sig att börja som fastighetsskötare:

– Det lät som ett roligt jobb, så jag tackade ja utan någon större tvekan. Jag är ju både envis och nyfiken, och i den här rollen får jag lösa alla möjliga sorters problem och även få användning av mina snickarkunskaper. Dessutom arbetar man självständigt som fastighetsskötare och kan lägga upp arbetet på egen hand, vilket passar mig jättebra.

Louise Holmberg-Petersson är ansvarig för Lödöse-Nygårdområdet, vilket omfattar två bostadsfastigheter, äldreboendet Soläng två förskolor, ishallen, Lödöse Museum och Lödöse varv. Louise tycker hon haft tur som får jobba med så olika typer av fastigheter, och med att lösa alltifrån stopp i avlopp till att bygga en platå för rutschkana eller som just nu; elrevision av bland annat Lödöse Varv.

– Det är ju ett stort område där det varit olika typer av verksamhet genom åren, och nu får vi en enhetlig överblick över hur elförsörjningen ser ut och vilka elmätare som finns. Jag går runt med en besiktningsman för elinstallationer, och det är kul att få lära sig lite mer om just el. Jag skulle också vilja kunna mer om VA-frågor och ekonomi, och det känns som om det finns möjlighet att göra det här på EdetHus.

Även om Louise tycker det är roligt att arbeta självständigt, är hon också förtjust i den sociala delen av jobbet som fastighetsskötare – att få prata med alla olika hyresgäster, känna att man kan göra någon glad genom att lösa deras problem, men också bolla med sina kollegor som hon verkligen trivs ihop med:

– Det är ett gott gäng, där man hjälper varandra och har roligt ihop. Överhuvudtaget är det en väldigt familjär stämning på EdetHus, där man snabbt lär känna alla.

Louise Holmberg-Petersson bor i Prässebo med sin lilla dotter och två katter, och som ensamstående förälder har hon inte precis några problem med att fylla sin fritid. Men umgås med vänner och hälsa på pappans gård i Tunge försöker hon hinna med så ofta det går.

– Dessutom lyssnar jag på poddar, om alltifrån kriminalfall till byggfrågor. Det finns ju många bra poddar, men olika former av dokumentärer är min favorit.