Perfekt väder, och förstklassig underhållning av Johan Frendberg. Sommarkaffet i Strömsparken var en fullträff!

De senaste dagarnas klibbiga värme tog plötsligt en paus under onsdagen, vilket var befriande för de hyresgäster som bänkat sig i Strömsparken för att fika och lyssna på musikern och sångaren Johan Frendberg. EdetHus och Hyresgästföreningen var som vanligt arrangörer för 2020:s upplaga av Sommarkaffe, denna gång i Corona-version med färdiga fikapåsar, handskar och avstånd. Medan besökarna njöt av fikat sjöng Johan Frendberg alltifrån ”Felicia försvann” av Cornelis Wreeswijk till ”Cecilia” av Paul Simon. En hel del Taube blev det också, och EdetHus Lars Wijkmark sjöng med i varenda vers av ”Fritiof och Carmencita”. Med en pappa som älskade Taube, kan det nämligen bli på det viset – att saker fastnar oavsett om man vill eller inte…

Johan Frendberg är musiklärare, skådespelare och musiker, och hade publiken i sin hand hela tiden, även i mellansnacket som var engagerat och fyllt av både humor och anekdoter om bland annat nämnda Evert Taube.

Hannah Kastsiukevich var på plats med barnen Hailey och Alizia och sin mamma Inger, och tyckte att Sommarfikat var ett mysigt arrangemang.

– Extra kul också att man bokat ett musikuppträdande!

2013 var första gången EdetHus och Hyresgästföreningen hade ett arrangemang tillsammans för hyresgästerna, då i form av adventskaffe. Anita Björk och Anita Andreasson är representanter för Hyresgästföreningen och även om de utgör motpart till EdetHus vid exempelvis hyresförhandlingar, tycker de att det är viktigt att ändå kunna ha en god relation:

– Det är väldigt roligt att göra något tillsammans för hyresgästerna, särskilt nu i Coronatider. Och idag blev det verkligen lyckat!

(Bild nedan: Agneta Johansson och Thomas Söder från EdetHus, Anita Andreasson och Anita Björk från Hyresgästföreningen)(Bild nedan: Hannah Kastsiukevich tillsammans med dottern Alizia och sin mamma Inger Ericsson)