Nu stundar semestertider för många, och det är skönt att Corona-restriktionerna lättat litegrann! Dock är det fortfarande viktigt att vi fortsätter hålla avstånd till varandra. Hemester-varianten funkar fortfarande alldeles utmärkt, och här kommer lite sommartips:

EdetHus hyresgäst Lilla Edet Bryggeri arrangerar sommarpubar under juli månad, med olika teman. Nu har man även utökat med restaurang och fullständiga rättigheter, men maten behöver förbeställas senast måndagen samma vecka som evenemanget ifråga. Läs mer HÄR.

  • Fredag 2 juli kl 17-22: Trubadurkväll med Bill Granath, inträde 150 kr.
  • Fredag 9 juli kl 17-22: Pubkväll
  • Fredag 16 juli kl 17-22: Trubadurkväll med Bill Granath, inträde 150 kr.
  • Fredag 21 juli kl 14-18: Ölets Dag. Endast lättare mat serveras.

En annan av våra hyresgäster är Lödöse Museum, som slagit upp portarna till sin fantastiska nya basutställning Medeltida liv – missa inte att göra ett besök där under sommaren! Kafé Alfhild erbjuder lättare luncher, smörgåsar och gott fika. Öppet tisdag-söndag kl 11-16.

Skörsbo Gård i Västerlanda har sommaröppet varje söndag juni-augusti kl 11-14. Där kan man njuta en god fika, ströva runt på gården bland höns och odlingar, hälsa på kycklingarna, njuta av frisk luft och vacker omgivning. Köpa ekologiska grönsaker och produkter från gården, bygga stentorn, testa slackline och spana in gymmet och gårdens yoga shala.

Traditionsenligt sommarkafé blir det i Utby Bastu i juli. Bara hembakat, och äggost så ofta som möjligt! Öppet 14-19 följande helger:

  • 10-11 juli
  • 17-18 juli
  • 24-25 juli

2021 har utsetts till Friluftslivets år av Naturvårdsverket och Svenskt Friluftsliv. Det är olika teman varje månad, och i juli månad är temat ”Sova ute”. HÄR kan du ladda ner Friluftsfrämjandets Sova-ute-guide, med massor av bra tips. En växande trend är att övernatta i trädhammock; enkel att bära med sig, man slipper knöligt markunderlag – det enda som behövs är två träd!

(Foto nedan: Friluftsfrämjandet)

Slutligen bjuder vi på ett roligt sommarquiz – något för en av sommarens grillkvällar kanske? Skriv ut frågorna HÄR.

(Foto nedan: Roger Borgelid/Westsweden.com)