Året som gick är förstås till allra största delen präglat av Corona. Förluster av människor världen över, nära och kära. Nu har vaccinationerna inletts, och vi får sätta vårt hopp till detta.

Det här året fick vi också lära oss vad webbmöten var. Corona har ju ändrat vårt arbetssätt ordentligt, vilket också inneburit strikta rutiner när det gäller handhygien, munskydd, avstånd. Vi arbetar ju med människor – i deras hem, på äldreboenden och LSS. Det har därför även inneburit att vi varit restriktiva med besök hos våra hyresgäster, och bara utfört akuta ärenden.

Och angående webbmöten tror jag faktiskt att kommer att förändra vår möteskultur även i framtiden. Visst behöver vi vara rent fysiskt på jobbet och träffa kollegor, för det mår vi bra av. Men alla dessa möten som innebär ett miljöbelastande resande hit och dit, men också tar kraft och tid i onödan – dessa kan gott och väl vara webbmöten istället!

Redan i januari, innan Corona, påbörjade vi dessutom en stor omorganisation på EdetHus. Fastighetsvärdarna har fått egna, fasta områden att ansvara för, och flera utbildningar. Det tar tid innan en sådan ny organisation sätter sig – vi lär oss hela tiden, och justerar därefter.

2020 präglades också av en av de dyraste underhållsåtgärder vi gjort – nämligen ventilationsbytet på Fuxernaskolan. Det är ett omfattande arbete, som krävt anpassningar och tålamod från både elever och lärare. Projektet beräknas vara färdigt under våren 2021.

Under hösten påbörjade vi ännu ett omfattande underhållsarbete, denna gång på Pilgården där vi byter ut den gamla pelletspannan mot ett helt nytt, innovativt värmesystem. Det är fantastiskt kul att vi som litet bolag med små resurser kan hitta på något så banbrytande, tack vare att vår tekniske förvaltare Peter Larsson är så kunnig och engagerad i de här frågorna.

En riktigt god julklapp i förtid fick vi i november, i form av resultatet från årets AktivBo-undersökning. Den visade på höga betyg från våra hyresgäster, jämfört med många andra bolag inom Allmännyttan. Jag är verkligen glad och stolt över att våra hyresgäster tycker vi har en så trevlig och engagerad personal.

Nu väntar ett nytt år, med nya utmaningar och projekt. Först och främst får vi hoppas att pandemin mattas av, och att vi inte behöver vara så rädda för smittan längre.

Flera projekt kommer att uppta vår tid under 2021, bland annat bostadsbyggandet på Ängshöken. Vi kommer att berätta mer under de närmaste veckorna.

Till dess önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År!